Satsingen fortsetter, det eneste som endrer seg neste sesong er nivået på motstanderne!

Selv om det nå er klart at seniorlaget vår spiller i 2. divisjon neste sesong, så er målsettingen vår at prosjekt «Jenteløftet» fortsetter også neste sesong og fremover. Det innebærer en videreutvikling av det vi kaller en strukturstige for jenter som ønsker å bli gode i håndball i Arendalsregionen. Vi ønsker videre å beholde og videreutvikle stammen i seniorlaget som dette året fikk erfare hvordan nivået i Norges nest øverste divisjon er.

 

Merk at vi som klubb setter utviklingsmål før resultatmål. Vi når resultatmålene våre når vi har hatt god utvikling lenge nok. Vi ser resultatet av god utvikling i J18-klassen, som har bitt godt fra seg i regionserien denne sesongen. Videre er 4. divisjons-laget vårt nå klart for opprykk til 3. divisjon to serierunder før slutt! Et 4. divisjonslag som har gjennomført sesongen med en god mix av rutine og unge, lovende, treningsvillige juniorspillere!

 

Målsettinger er viktige å ha, men enda viktigere er at byen får en struktur og kultur som er varig og kjent. Og som på sikt skal skaffe Arendal mange gode dedikerte håndballspillere for jenter. Grane Arendal skal fortsette arbeidet med å være flaggskipet på jentesiden, slik ØIF Arendal er flaggskipet på guttesiden.

 

Grane Arendal tar den økonomiske risikoen en slik omfattende satsing koster når en ønsker å bygge fra aldersbestemte lag og oppover mot et A-lag som har som mål å spille fast i 1 divisjon. Sannsynligvis har det aldri vært tilknyttet bedre trenerkompetanse i en klubb i juniorklassene i Aust-Agder enn det Grane har hatt denne sesongen. Dette vil bære frukter på sikt. Når vi nå med A-laget må ta et steg ned i 2. divisjon neste sesong, så er fortsatt målsettingen at vi innen 2-3 år skal etablere et 1. divisjonslag med 70% innslag av lokale jenter fra regionen.

 

Satsingen fortsetter, det eneste som endrer seg neste sesong er nivået på motstanderne!

 

Knut Handeland, sportslig leder