Vi gratulerer Granes veterandamer med medalje av nest edleste sort i årets veteran NM.  Disse damene slutter aldri å imponere!

Les den innholdsrike og morsomme beretningen fra to av spillerne:

Grane Arendal har deltatt i Veteran NM i mange år med Grane-legenden Kjersti Leikvangen Simonsen i spissen. Tidligere var det to lag, men nå er det kun et lag med fra Grane Arendal. Veteranrekruttene har imidlertid vært med i de 6 siste årene, og åpnet den suksessrike veterankarrieren med å slå stormakten Larvik HK for seks år siden. Grane har hevdet seg i toppen hele veien. To ganger har vi blitt slått ut i kvartfinale i mellomspill, men vi har tatt medalje i fire av de seks forsøkene, to gull og to sølv er beholdningen til nå i Norgesmesterskapet for veteraner som arrangeres av Norges Håndballforbund.

For to år siden ble vi Norgesmestere for andre gang, da vi slo Bryne i finalen. På veien mot dette gullet, slo vi årets finalemotstandere Selbu ut i semifinalen med et mål. Det skal og nevnes at vi tidligere har vunnet tette og jevne kamper mot flere håndballstormakter i tillegg til Larvik, som Stabæk, Tiller og Lunner. Det er regionene i Trondheim, Bergen og Stavanger som bytter på å arrangere turneringen med rundt 2000 spillere. I år var det 170 lag med i klassene 35, 40, 50 og 60 år. I 40 årsklassen deltok 41 lag.

Graneveteranene tok sølv i fjor, da vi tapte mot Byåsen i finalen. Vi har holdt oppe treningen i år fra vi spilte EM i Portugal i juni. Det viste resultater på samspill, godt lagspill og høyt tempo som vi kjørte gjennom alle kampene. Kristin Oveland Vimme har gjort en glimrende jobb som lagleder gjennom turneringen og bidro også på banen ved behov.

De første kampene ble resultatene følgende: Åsane: 18-4, Gjerpen: 13-6, Ullensaker/Kisa IL: 16-3, Oppegård: 17-7. I kvartfinalen møtte vi Byåsen. Vi visste det var en «vinn eller forsvinn»-kamp, så vi var godt forberedt! Vi var «på» fra start, og taktikken vi hadde planlagt fungerte meget godt. Solid forsvar, god sisteskanse, god fart i ankomstfasen og etablert angrep gjorde at Byåsenspillerne ikke skjønte «hva som traff dem» før det var for sent. Dessverre måtte Linda kaste inn håndkleet etter to minutter på grunn av skade. Vi møtte eks- landslagsspillere, som for eksempel Ann Cathrin Eriksen. Hun har spilt 127 landskamper, vært verdensmester, europamester og har OL-bronse. Trikkskuddene fra død vinkel gikk ikke inn. Sluttresultatet ble 16-3 til Granes fordel, og vi var i lykkerus resten av kvelden. Byåsen har nemlig vunnet gull i veteran NM de siste 11 årene, og det var på tide å få dem ned fra det podiet.

Semifinalen spilte vi mot Tertnes. Vi kjørte hardt på fra start og ledet hele kampen, selv om den var jevn hele første omgang. Men, med godt lagspill, og at vi klarte å gjøre hverandre gode, gjorde at det ble seier 10-7.

Når det gjelder Selbu har nok de også alltid hatt et ønske om å ta gullet fra Byåsen, så dette var tidens sjanse. Vi fikk en dårlig start på kampen med enkelte dårlige valg og glemte samspillet vi hadde vært så gode på tidligere. Selbu stilte også med eks landslagsspillere med VM og EM gull, og OL bronse. De hadde godt trøkk i kampen, men vi fikk hentet oss inn igjen og vi spilte jevnt til siste slutt. Dette skulle bli en skikkelig slitekamp. De fikk mål noen sekunder før slutt og da viste tavla 10-12 til Selbu. Det ble en bra opphenting for oss, men det kokte i hodene våre til tider, og vi måtte dessverre se oss slått. Marginene gikk dessverre ikke vår vei denne gangen. Vi er uansett godt fornøyd med sølvet, og ikke minst at vi ikke har pådratt oss flere skader. Veteranhåndball-livet er ikke for pyser, og legevakten i de representative arrangørbyene er i full beredskap hele helgen. I fjor var det 14 avrevne akillessener og en punktert lunge i turneringen.

Oppsummert har deltakelse i de forskjellige arrangementene gitt følgende medaljebeholdning; 2 gull i klasse J35, nå to sølv i klasse J40, EM bronse fra Portugal, klasse 33+ og EM sølv fra Kroatia, klasse 33+. Vi takker for all støtten Grane IK som klubb har gitt oss evigunge veteraner, for det er vi veldig takknemlig. Takk til Sørfjells damelag, og ikke minst de eminente spillerne i 3. og 1.divison som har gitt oss mulighet til å få trent oss i (håndball)form til mesterskapet.

I juni er det EM i Østerrike, og vi håper vi får anledning til å stille lag der, for vi jakter fremdeles på gullet!

Følgende spillere utgjorde Grane Arendals lag i  årets veteran-NM:

Line Dalen Sørensen, Kari Holst Dyrnes, Hilde Kvifte Sjølander, Siv Øygarden, Monica Nesvik, Heidi Ekløff Andersen, Ruth M. Andersen, Linda Lee Øygarden, Sissel Innhaug Dahl, Anette Johnsen og superveteranene Kristin Oveland Vimme og Liv Marit Leikvangen.

Mål i finalen: Hilde K. Sjølander:1, Sissel I. Dahl: 1, Heidi E. Andersen: 1, Ruth M. Andersen: 3 og Monica Nesvik: 4.

Grane-spiller Cecilie Guttormsen deltok også i NM. Hun spilte sammen med med sine tidligere lagvenninner i Stavanger IF i klassen J35. Jammen med det bronse til dem! Gratulerer, Cecilie 🙂