Veien til opprykk startet for nøyaktig et år siden. 1. mai 2018 var min første arbeidsdag for Grane Håndball. Jeg ble tatt godt imot av et positivt styre, gode støttespillere rundt laget og en spillergruppe som var klar for å trene. Og jentene ville trene mye, det oppdaget jeg fort.

Hovedsponsor Jan Sigurd Otterlei ville være med på samme vilkår som året før, så han og alle andre sponsorer som har bidratt gjennom sesongen ønsker jeg å takke. Vi klarer ikke å holde vår sportslige satsing uten gode sponsorer i ryggen, så dette er helt avgjørende.

Målsettingen min/vår var at vi skulle være med å kjempe i toppen av 2. divisjon. Laget trente bra i mai og juni, før fellesferie i juli hvor alle trente med personlig program fra Hans Olav Uldal.

I august startet vi opp med samtrening, og min håndballfilosofi skulle læres. Det er viktig for meg at jentene forstår hvorfor de gjør det de får beskjed om å gjøre. Alle må jobbe for hverandre både på og utenfor banen. De må rett og slett bry seg om hverandre.

Første ordinære kamp mot Tønsberg i Cupen gikk bra og vi var på gang. Halveis ut i serien forstod jeg at dette kunne gå mot opprykk, men det var viktig å beholde roen i gruppa, derfor holdt vi fast med at vi skulle være med å «kjempe i toppen».

Vi fikk noen skader i troppen, men fortsatte å vinne kamper. Alle spillere fortjener skryt for god innsats og for jobben de har lagt ned i årets sesong, og for meg er alle like viktige og laget alltid det viktigste.

Paul Gundersen, trener

 

Noen tanker fra styrets leder:

Etter en tøff avslutning på forrige sesong, både for spillere, støtteapparat og styret, var vi svært glade for å få på plass Paul Gundersen som ny trener på toårskontrakt.  I tillegg ønsket heldigvis de aller fleste spillerne å bli værende i klubben og sammen finne ny motivasjon til å gå på det harde treningsarbeidet som ventet. Disse, med noen nye tilskudd i troppen, var klare for hardt arbeid.

Trofaste sponsorer ble med videre i vår satsing på nytt opprykk, og det er vi svært takknemlige for.

Vi unner spillerne, trenerne og øvrig støtteapparat den suksess de har hatt gjennom denne sesongen, og de fleste i troppen er klar over hva som nå ligger foran oss av arbeid. Det er et stort sprang fra 2. divisjon til 1. divisjon, både sportslig og økonomisk, det vet klubben alt om. Derfor er det viktig å sette realistiske mål fremover. Arbeidsfordelingen er vel som i de fleste klubber på dette nivået: Trenerapparatet arbeider med spillergruppen, og styret – med sine støttespillere – må arbeide med økonomi.

Vi støtter fullt ut Pauls tanker om at et viktig grunnlag for suksess og gode prestasjoner er at spillerne har det bra sammen, og at det er glede og samhold i spillergruppen. I konkurranseidrett kan det innimellom være utfordrende, så det er viktig å ha fokus på dette i alt arbeid som gjøres. Kommunikasjon og god dialog, sammen med god kvalitet på treningsfeltet blir avgjørende også fremover.

I tillegg er vi i styret nå svært glade for at det kommer opp svært mange treningsivrige og talentfulle unge spillere lokalt. Vårt lag skal være tuftet på lokale spillere. Det jobbes godt med å få til gode trenings- og kamparenaer for de yngre jentene. For kommende sesong satser vi på Lerøyserien for J18, vi melder på J20 til NM Cup, stiller lag i 3. divisjon og her har vi ambisjon om å vinne alle kamper.

Tone Helle, styreleder