Den sist ankomne i Granes D1-tropp er faktisk en mann. Han er ung, nyutdannet og kommer fra Stavanger. Aleksander Kvamme er navnet, og han er tilknyttet laget som medisinsk ansvarlig. 

At håndball er en tøff idrett med mye skader, er alle som driver med håndball smertelig klar over. Så det å ha en person i laget som kan følge opp skader og ha fokus på spillernes helse og fysikk er et stort pluss. Men det viktigste av alt er at vi nå har fått en ressurs som kan ha full fokus på forebygging av skader. For det beste er jo forhindre at de oppstår.

Vi har tatt en prat med Aleksander, for å høre litt om hva slags bakgrunn han har, og om hva som er hans motivasjon for å bruke flust med kvelder og helger i tjeneste for Granes 1. divisjonslag.

Du kan kanskje starte med å si litt om din faglige bakgrunn?
Jeg har 5-årig master i kiropraktikk fra Bournemouth i England. Nå er jeg tilknyttet NEMUS i Arendal, hvor jeg jobber som kiropraktor.

Hvordan havnet du egentlig i Arendal?
Kjæresten min kommer fra Arendal, fra en veldig engasjert håndball-familie. Den opprinnelige planen var at jeg skulle jobbe i England i 2 år og så flytte hjemover etter det. Men på grunn av covid-19 ble det forandring i planene, så da endte jeg her i Arendal litt tidligere en planlagt. Men det er veldig kjekt, altså. 

Har du selv bakgrunn som idrettsutøver? 
Ja, jeg har drevet med fotball, volleyball og innebandy i oppveksten. I dag spiller jeg volleyball og driver en del med styrketrening. 

Hva er motivasjonen din for å bruke masse tid i Grane? 
Vel, for det første er jeg jo nyutdannet og trenger å bygge meg opp erfaring. For det andre så brenner jeg for det å drive med forebygging av skader. Hvis min tilstedeværelse og mitt fokus kan hindre så mye som én alvorlig skade, så er det verdt det.  Så da jeg kom i kontakt med Grane og skjønte at de var på jakt etter en medisinsk ansvarlig, så grep jeg sjansen. Dette er en spennende utfordring for meg.

Hva er fordelen med å ha en kiropraktor tilknyttet laget?
Det viktigste er at vi kan ta ting raskt. Dersom spillerne har vondt et sted, kan de komme til meg med en gang, og så vi kan finne ut av om det er en skade som trenger behandling, eller om det er hvile eller annen fysisk opptreningsaktivitet som må til (eventuelt en kombinasjon av disse tingene). Spillerne kan selvsagt komme til oss på NEMUS for å få behandlinger også, der har vi mange fagfolk under samme tak. Her kan vi også henvise til MR eller spesialist, slik at vi sikrer en korrekt diagnose og et godt behandlingsforløp.

Hva er inntrykket ditt av klubben så langt?
Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og er veldig imponert over både trener Luka og støtteapparatet rundt laget. Grane er klubb som er i utvikling, som satser ungt og lokalt. Det er veldig kjekt, synes jeg. Jeg er veldig takknemlig over å ha fått denne muligheten, og håper jeg blir en god sparring-partner for Luka og jentene. 

Det meldes forøvrig om at spillerne er super-fornøyde over å ha fått Aleksander med på laget. Terskelen for å melde fra om skader eller komme igang med opptrening er veldig mye lavere når man har en kyndig person i hallen som man ha løpende skade-dialog med.

Vi ønsker Aleksander lykke både på NEMUS og i rollen som medisinsk ansvarlig i Grane. Men vi håper han får lite å gjøre… (i Grane, altså) 😊