Det er få ting som gleder oss mer enn når lokale håndball-talenter vender tilbake til Arendal for å fortsette sin håndballkarriere. Det er derfor en stor glede å meddele at Dora har signert for Grane! Dora er en av flere lokale jenter som vi har vært på utkikk etter en god stund, og nå er hun heldigvis tilbake – klar for å blø for Grane-drakta kommende sesong 🖤

Dora, først vil vi gjerne høre om håndball-bakgrunnen din og litt om karrieren din så langt.
Jeg spilte i ØIF frem til jeg ble 17 år. Der hadde vi et godt J01-lag som var med i Bring-serien og som klarte å komme seg til sluttspillet. Da jeg var i Øyestad hospiterte jeg fast på damelaget til Grane fra jeg var 15 år, og bidro på deres rekruttlag i 3. divisjon når jeg ble gammel nok.
Da jeg ble 17 år dro jeg til Bergen for å utvikle meg videre. Der spilte jeg på Fyllingen og gikk på Metis vgs som hadde et veldig godt tilrettelagt opplegg for håndballspillere. I min første sesong i Fyllingen rykket vi opp til 1. divisjon med damelaget, i tillegg tok i sølv i Lerøyserien som førsteårs J18. Det var en veldig gøy sesong med en fin gjeng.

Andre sesongen i Fyllingen ble en kamp for å overleve i 1. divisjon (etter 7 kamper klarte vi endelig å få vår første seier da vi slo Grane i Sør Amfi med 12 mål😝) På grunn av covid-19 ble ikke sesongen ferdigspilt, men det var uansett klart at vi rykket ned.

I forkant av denne sesongen var det klart at Bergen ikke hadde noen lag i 1. divisjon som var på et nivå jeg ville fortsette å utvikle meg på. Så da dro jeg til Ålgård for å jobbe og spille håndball. Etter nyttår ønsket jeg å flytte hjem til Arendal, og siden februar har jeg trent med Grane.

Hvorfor velger du nå Grane Arendal?
Etter å ha bodd hjemmefra noen år var jeg litt klar for å flytte hjem igjen. Jeg planlegger å studere på UIA og ønsker å kombinere det med håndballen. Jeg kjenner godt til Luka og flere av spillerne fra sist jeg bodde hjemme. Det er en fin spillergruppe med godt miljø og en god miks av rutine og yngre spillere. Også blir det gøy å spille i Sør Amfi.

Hvilke forventinger har du til neste sesong?
Jeg tror vi får et godt lag som kan hevde seg i 1. divisjon. Dersom vi får trent godt gjennom våren og sommeren tror jeg vi er godt rustet for å bite godt fra oss neste sesong.

Litt om dine ambisjoner videre som håndballspiller
Først og fremst ønsker jeg å utvikle meg videre som håndballspiller. Jeg føler enda at jeg har mye å lære og at jeg ikke har fått ut det fulle potensialet mitt. Dermed ønsker jeg å jobbe videre for å nå dette, og mener Grane er den riktige plassen for meg å være nå.

Vi er helt enige med Dora, og ønsker henne velkommen tilbake og lykke til i Grane-drakta kommende sesong🖤